Hiljuti sattus kätte eelmine aasta kingiks saadud kokaraamat "Toidud ainult taimedest" ning avastasin sealt paar huvitavat retsepti. Kuna hetkel valitseb pühade meeleolu, otsustasin proovida teha pikkapoissi. Kuigi pereliikmed olid alguses väga skeptilised, siis pärast õhtusööki pakkusid nad juba ise välja, et võiksin seda ka jõululauale teha.
Läätsepikkpoiss
Koostisosad:
500 g punaseid läätsi
1 porgand
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kruus riivsaia
2 spl purustatud pähkleid
1 kruus kööviljapuljongit
Keeda läätsed pehmeks ja kurna. Pruunista paksu põhjaga potis riivitud porgand, tükeldatud sibul ja küüslauk. Kalla juurde puljong ja pähklid. Lase keema tõusta. Seejärel lisa riivsai ja läätsed. Sega korralikult läbi ja tõsta küpsetusvormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 1 tund. Enne serveerimist peaks pikkpoiss 10 minutit jahtuma, et see jõuaks taheneda.
NB! Kui kodus pole parasjagu riivsaia, siis saab selle ise kergesti teha saiakuivikutest. Sedasi saad ise varieerida riivsaia koostist. Mina kasutasin antud retseptis rukkijahust ja seemnetega saia ning sobis väga hästi.
No comments:
Post a Comment