Monday, December 9, 2013

Banaani-mustikatort

Isadepäevaks sai kaua-kaua kooki otsitud, ent lõpuks andsin alla ning otsustasin ise katsetama hakata. Tulemusega võin rahule jääda, ent biskviiti oleks pidanud rohkem immutama, sest see jäi natuke kuivaks. Kohupiimaga olin ka natuke liiga kitsi. Aga eks vigadest õpitaksegi ning järgmine teen juba paremini.

Banaani-mustikatort

Koostisosad:
Põhi:
9 muna
9 spl jahu
9 spl suhkrut
paar spl kakaopulbrit

Sisu:
600 g kohupiima
1 banaan
mustikatoormoos

Peale:
200 g võid
200 g valget šokolaadi
banaaniviile

Mikserda omavahel 5 munakollast ja 5 spl suhkrut. Lisa 5 spl jahu. Vahusta 5 munavalget ning lisa ettevaatlikult taignale. Vala koogivormi ning kukuta paari cm kõrguselt vorm lauale, et mullid välja tuleksid. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit. Kui põhi on valmis, vajuta ahjust võetud biskviidile pajakindaga, et see lamedaks jääks. Lase sel jahtuda ning valmista teine põhi allesjäänud ainetest ning lisa paar spl kakaod. 

Lõika paksem biskviit pooleks ning aseta koogialusele. Immuta pealt mahlaga. Purusta banaan ja sega kohupiima hulka. Kata biskviit poolega kohupiima segust. Tõsta peale teise maitsega biskviit ning immuta. Kata toormoosiga. Tõsta peale poolik biskviit ning immuta. Kata kook pealt ülejäänud kohupiimaga.

Sulata või ja valge šokolaad. Sega madalal kuumusel. Kui segu on ühtlaselt sulanud, lase sel jahtuda ning pane paariks tunniks kuni ööpäevaks külmkappi. Enne töötlemist lase segul umbes 30 minutit toatemperatuuril ülessoojeneda. Mikserda segu 2-3 minutit ning kaunista kook.

NB! Šokolaadisegu tahkub külmkappi pannes uuesti ning jahe kook on pealt kõva, seega tuleks kaunistada vahetult enne serveerimist.

No comments:

Post a Comment