Saturday, December 7, 2013

Karamelline toorjuustukook


Emale sünnipäevaks tehtud kook, mille retsept pärineb ühest blogist. Kaunistamiseks kasutasin Konsumist ostetud toiduvärve, mis ei tahtnud üldse mu tahtele alluda ning ei tulnud tuubist välja. Pärast pikka pusimist sain koogi kaunistatud, kuigi väga kaunis see ei tulnud. See-eest oli maitse fantastiline!

 Õrnalt karamelline kohupiima-toorjuustukook

Põhi:
120 g Digestive küpsiseid
50 g sulatatud võid

Täidis:
150 g Farmi karamellimaitselist toorjuustukreemi
400 g toorjuustu
3 muna
200 g kohupiimapastat
4 spl suhkrut
6 lehmakommi

Kate:
7 spl hapukoort
2 tl suhkrut

Purusta küpsised (seda on hea teha vanas kohvipakis) ning sega sulavõiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.

Täidise jaoks sega karamelli toorjuustukreem, toorjuust, munad, kohupiimapasta ja suhkur. Lisa hakitud lehmakommid ning vala segu küpsisepõhjale. Küpseta 150 kraadi juures 1 tund  ja 20 minutit.

Sega hapukoor suhkruga ja vala koogile. Küpseta veel 7 minutit. Lase koogil, ahjuuks lahti, jahtuda. Jahtunud kook pane serveerimiseni külmkappi.


No comments:

Post a Comment