Kuna praegu on üle palju kõrvitsat ning kõigile pereliikmetele see väga maitseb, siis viimasel ajal oleme seda peaaegu iga toidu sisse pannud. Hiljuti leidsin ühe vahva kõrvitsaga brownie retsepti, mis kutsus kohe katsetama. Kuna tavalist kakaopulbrit mul piisavalt palju polnud, siis asendasin selle osaliselt Nesquik'i kakaoga ning vähendasin suhkrukogust. Šokolaadiks kasutasin pähklitega tumedat šokolaadi, kartsin küll, et äkki ei sobi, kuid pähklitükid olid väga mõnusad. Tegu on siiamaani minu kõige paremini välja tulnud brownie'dega!
Brownie'd kõrvitsaga
Koostisosad:
100 g tumedat šokolaadi
500 g kõrvitsat
4 muna
50 g suhkrut
30 g kakaopulbrit
70 g magusat kakaopulbrit
2 spl rukkijahu
2 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
Puhasta kõrvits ning lõika väikesteks kuubikuteks ning hauta potis pehmeks. Haki šokolaad. Nõruta kõrvits. Püreesta saumiksriga kõrvits ja šokolaad.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks.
Sega omavahel jahu, sool, kakao- ja küpsetuspulber ning sega õrnalt munavahu hulka. Seejärel lisa taignale šokolaadi-kõrvitsapüree. Vala tainas võiga määritud küpsetusvormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 25 minutit. Lase koogil vormis enne lahtilõikamist vähemalt 1 h taheneda. Serveeri jäätisega.
No comments:
Post a Comment