Et kuklid püsiksid pehmed ka järgmisel päeval, tuleks küpsetamise ajaks ahju panna veega täidetud väike anum. Taignale võib lisada lisaks köömnetele ka erinevaid seemneid või seemnesegusid.
Rukkikuklid
3 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
8 g kuivpärm
1 tl sool
1 tl köömned
3 dl vesi
1 sl mesi
0,5 dl rapsiõli
Sega omavahel kuivained. Lisa käesoe vesi ja mesi. Sõtku tainas ühtlaselt elastseks ja pehmeks. Lisa õli ja lase taignal rätiku all kerkida umbes 1 tund.
Vormi tainas jahusel pinnal vorstitaoliseks kangiks ning jaota umbes 12-ks osaks. Vormi ümarad kuklid. Lao parajate vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.
Pintselda kuklid veega ja küpseta 220 kraadi juures 10–12 minutit, kuni kuklid on õrnalt kuldsed.
No comments:
Post a Comment