Monday, August 24, 2015
Mustika-kodujuustupirukas
Seda pirukat olen teinud korduvalt ning alati on tulemus olnud fantastiline. Mustikad võib laotada põhjale, segade taina sisse või panna juba vormi valatud täidise peale. Parima küpsetise saab värsketest marjadest, ent vajadusel sobivad ka külmutatud/poest ostetud mustikad.
Kuigi originaalis on pirukas mõeldud 24 cm läbimõõduga vormi, olen mina alati teinud 26 cm lahtikäiva koogivormiga.
Mustika-kodujuustupirukas
Põhi:
125 g või
0,5 dl suhkur
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl sool
Sisu:
1,5 dl suhkur
2 tl vanillisuhkur
1 dl kohvikoor
1 dl piim
2 sl jahu
200 g kodujuust
5 dl mustikad
2 muna
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, jahu ja sool ning aseta umbes pooleks tunniks külma. Määri vorm võiga ja suru tainas ühtlaselt põhjale ning äärtele.
Vahusta munad suhkruga. Sega hulka ülejäänud ained ja vala põhjale.
Küpseta 200°C juures 40 minutit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment