Taaskord ei leinud ma ühtegi meelepärast retsepti, seega hakkasin ise katsetama ning tulemus oli imeline!
Kõrvitsa-juustulasanje
Koostisosad:
Kõrvitsasegu:
kõrvits
1 porgand
1 sibul
1 küüslaugu küüs
sool-pipar
veidi õli
Kodujuustu kaste:
300 g kodujuust
300 g kohupiim
2-3 spl majonees
2-3 spl hapukoor
100 g sinihallitusjuust
till
basiilik
Peale:
100 g riivjuust
lasanjeplaadid
Koori kõrvits ja porgand ning ja lõika nendest väikesed tükid. Kuumuta pannil sibul ja küüslauk. Lisa tükeldatud porgand ja kõrvits. Kuumuta, kuni kõrvits on õrnalt pehme. Maitsesta.
Sega omavahel kodujuust, kohupiim (võid asendada kodujuustuga), majonees ja hapukoor. Lõika sinihallitusjuustust pisikesed kuubikud ning lisa segule. Maitsesta tilli ja basiilikuga.
Lao ahjuvormi põhja lasanjeplaadid ning kata kõrvitsaga, lao uus kiht plaate ja kata kodujuustuga. Korda kuni kõik ained otsa saavad. Mina sain kokku 4 kihti.
Küpseta lasanjet 175 kraadi juures 30 minutit, siis lisa riivjuust ning küpseta veel umbes 15 minutit, kuni juust on sulanud.
No comments:
Post a Comment